De Pen: Een zaterdag uit het leven van Pats Guardiola

De Pen: Een zaterdag uit het leven van Pats Guardiola

09-12-2019 20:34:32

Hoe vergaat het de teams van MOC? Iedere week wordt De Pen doorgegeven aan een speler/trainer/begeleider. Deze keer: Patrick Lambarts, coach van MOC JO17-1.  

Een spannende wedstrijd tussen de nummer 6 op de ranglijst MOC JO17 en de Zouaven JO17 de nummer 2.  De voorbereidingen begonnen al zeker een paar weken geleden aangezien we niets aan het Lot wilde overlaten. Coach Don Leo had buur Leon el Buitre al geregeld als arbiter en de 5-de colonne opgetrommeld om ons luidkeels aan te moedigen en waar ook de hysterische moeders niet mochten ontbreken.

Pats Guardiola bemoeide zich die week met de ziekenboeg en had met Thomas van Kampen en Sjoerd Meinesz 2 super subs geregeld, voor de enorme lijst een ziek zwak en misselijken.

Speelstijlen

Samen op de zaterdag ervoor onder het genot van een Bokkie, alle mogelijke speelstijlen en scenario’s doorgenomen en vrijdag avond de mannen via app al lekker op scherp gezet. Kortom, al het mogelijke gedaan om eens lekker uit te halen tegen de Zouaven.

In plaats van eerst te beginnen met de bespreking, gingen we nu eens starten met een flinke warming-up, om vervolgens terug te gaan naar de kleedkamer om het tactiekbord er maar weer eens bij te halen en de looplijnen nog eens goed door te nemen. De gespannen koppies en het instemmend knikken gaf ons als technische staf een goed gevoel.

Nou daarna nog een gezamenlijke yell en getergd de kleedkamer uit!!!

De Toss verloren en allemaal draaien. Nou ja als dat het ergste is??

Belabberd

Helaas was dat het begin van wat we noemen een belabberd kwartiertje. Te laag bal tempo veel te vaak terug op Dave de Safe, te korte één tweetjes en elk persoonlijk duel verliezen resulteerde al snel in een 2-0 achterstand. Na wat gebrul heen en weer en het inbrengen van onze Super Subs Thomas en Sjoerd begon het toch wat beter te gaan lopen.

Er werden meer duels gewonnen en lekker gecombineerd. Dit bracht ons niet gelijk veel 100% kansen, maar de keeper van Zouaven moest op een afstand schot en een kanonskogel van een vrije trap van Tom Zijp toch echt gestrekt de hoeken in. Al met al sloten we het tweede gedeelte van de eerste helft goed af, maar nog wel die hatelijk 0-2 op het scorebord.

Nou dan maar even aan een koppie thee, voor de technische staf een valiumpje en dan zorgen dat alle koppies weer vol goede moed dezelfde kant op staan. Het bord en looplijnen maar even gelaten voor wat het was en ons beperkt met de woorden 'de tweede helft lopen we allemaal onze b.ll.n van onze reet en gaan we ieder duel maar eens winnen.'

Strak plan

Nou dat vond iedereen een strak plan, al was er nog niet veel van zelfvertrouwen af te lezen van de koppies.

Helaas was het wel tegen dovemans oren geweest, want we beginnen ook de tweede helft met slordig voetbal en het verliezen van de persoonlijke duels. 5 minuten na het heerlijke kopje thee en de krentenbollen van Tim van Meulem 0-3.

Kak!! Dat scenario hadden we niet besproken in de rust. Wel eerst de 1-2 maken en dan gaan we zeker gelijk maken maar niet na 5 minuten 0-3. Eerlijk gezegd hadden we toen als technische staf ook geen fiducie meer in een goede afloop en vonden we het we tijd om wat te gaan experimenteren in de opstelling. De spits als voorstopper, de voorstopper als mid mid en de mid mid in de spits en dan de linksbuiten van de eerste helft maar eens als linksback te laten fungeren.

Alle visies werden over boord gegooid en het enige wat er langs de kant nog gebeurde was het fanatiek aanmoedigen van onze vaste supporters de Fitte Vutters, de 5-de colonne en de hysterische moeders.

Effect

Dat gaf wel het beoogde effect!! Er kwam gelijk strijdlust in het team, er werden duels gewonnen en de driehoekjes kwamen nu beter tot hun recht. Natuurlijk ging Zouaven proberen het op de counter uit te spelen maar Dave de Safe hield ons met 2 katachtige reddingen in de wedstrijd.

Vanuit een mooie combinatie kwam onze spits Huug zo’n 30 meter voor het vijandelijke doel aan de bal en besloot het zelf maar eens te proberen. Na een mooie slalom en het voorbij spelen van 3 man werd er door Zouaven aan de noodrem getrokken en moest Huug tegen de grasmat.

Arbiter El Buitre was gedecideerd en wees naar de stip. Huug pakte vol zelfvertrouwen de bal en schoot hem vol overtuiging tegen de touwen. 1-3

Nou, toen begonnen de tegenstander toch lekker te mopperen en kwam er een sprankeling in de ogen van onze MOC-talenten. De verse linksback Stijn Kluit stond goed zijn mannetje en was prima aan het uitverdedigen waardoor Xavi, Sjoerd en Thomas elkaar ook beter konden vinden. Met een mooie één twee ging Xavi richting buitenkant 16 en besloot om maar eens een schot/voorzet te wagen. De bal belande over de keeper een halve meter van de doellijn en Zouaven kon ten nauwer nood een doelpunt voorkomen.

Zenuwachtig

Nog meer gevloek bij Zouaven en de coach begonnen nu ook eens zenuwachtig heen en weer te lopen. Ook wel lekker om te zien want op ons gedeelte van het coach vak stond al geen grassprietje meer.

3 minuten voor tijd werd Super Sub Thomas nog eens diep gestuurd en onvermoeibaar na al een volledige wedstrijd te hebben gespeeld ging hij er als een speer vandoor richting de achterlijn. Zijn strakke voorzet en doorzettingsvermogen werd bij de eerste paal beloond door Huug met een mooie schuiver binnenkant voet. Eentje uit het boekje die je ook regelmatig bij ons aller eerste zie op zondag.

Lekker! 2-3 en nog een paar minuten te spelen. Na wat rugby in het doel, om de bal maar weer zo snel mogelijk te laten aftrappen werd door Zouaven alle mogelijke middelen uit het vat gehaald om ons niet nogmaals richting hun doel te laten gaan want ze zagen het niet meer zitten.

Nog een paar ballen opportunistisch richting het doel van Zouaven gebracht maar helaas bracht het ons geen kans meer op een doelpunt. Wel een veel betere tweede helft gespeeld met veel inzet en zelfs spelers die met kramp het veld moesten verlaten. Dat geeft weer vertrouwen voor onze volgende topper van aanstaande zaterdag thuis tegen de Wherevogels om 14.30 uur. Komt allen!!

Derde helft gewonnen

Zoals elke wedstrijd die bij MOC wordt gespeeld werd de derde helft glansrijk gewonnen met de luidspreker op 10 in de kleedkamer en met lachende gezichten.

Sjoerd en Thomas bedankt!

De technische staf en hulptrainers zijn daarna nog gaan evalueren met de arbiter bij De Post onder het genot van een bokkie en veel wijze woorden.

De Pen wordt doorgegeven aan Frank Bankersen, coach van MOC JO9.

AUTOBEDRIJF KEIJZER
MIDWOUDER DORPSSTRAAT 44A
1679 GC MIDWOUD
T: 0229 201856
E: INFO@AUTOBEDRIJFKEIJZER.NL
HET 28STE MOC TOERNOOI
29, 30 en 31 Mei 2020
Klik hier voor de uitnodiging!
MOC 2 - VVW 5
01-03-2020 12:00

AVIA CLUBSPAREN

ADRES

Tripkouw 28
1679GJ Midwoud
T: 0229 201280
E: info@vvmoc.nl

SOCIAL MEDIA

HOOFDSPONSOR

SPONSOREN