De Pen: een wedstrijd van MOC 1 in 6 minuten

In de rubriek ‘De Pen’ wordt wekelijks het wel en wee van één van de MOC-ploegen beschreven. Met deze keer: een wedstrijd van MOC 1, door Joris Bootsman beschreven in 6 minuten.

Afgelopen zondag kreeg ik de eer om een stuk te schrijven voor De Pen. MOC 1 trad aan tegen Strandvogels, een team dat al jaren een klasse hoger voetbalt en een heel aardig team heeft. Maar met de 5-2 overwinning tegen Woudia in het achterhoofd was er wel het idee dat er punten te halen waren tegen de Onderdijkers. Jeroen Koomen en Nick Koomen startten na een blessure weer in de basis, terwijl Darren Vledder en Rowan de Droog nog even in de ziekenboeg verbleven.

Pupil van de week Ravi Dekker boezemde in de kleedkamer al de nodige angst in bij de spitsen, aangezien hij zaterdag al 3 keer trefzeker was bij de JO-9. Trainer Hulspas had dus nog een pinchhitter achter de hand. Aangezien de scheidsrechter weer even terug naar huis moest om zijn telefoon op te halen om de spelerspassen te kunnen controleren, begon de wedstrijd een kwartiertje later. Dat gaf pa Dekker de tijd om zoonlief Ravi te vereeuwigen met de gladiatoren van het eerste, met bijgaande foto als gevolg. 

Wellicht dat het later beginnen het scorebord zo van slag maakte, dat er gedurende de wedstrijd maar 6 minuten aangegeven werden. Hierbij een reconstructie van deze wedstrijd in 6 minuten:

4

MOC verloor direct de toss, waardoor Ravi mooi richting de kantine de aftrap kon nemen, en uiteraard gaf hij het goede voorbeeld. MOC gaf daar echter geen vervolg aan. Het startte slap en Strandvogels combineerde makkelijk langs de thuisploeg. MOC kon daar niet veel tegenover stellen. Een paar lange ballen vielen net niet goed, maar over de grond kwam MOC niet in de 16 van de tegenstander. 

16

Toen het scorebord op 16 minuten stond, bleek het scorebord wel te werken. Na een vrije trap werd aanvoerder Leon de Gier zodanig gehinderd dat de bal ergens op de penaltystip terechtkwam, waarna deze makkelijk kon worden binnengewerkt door Strandvogels. Niet lang daarna viel ook de 0-2. Een corner werd strak voorgegeven en de bal kon simpel worden binnengelopen. MOC bleef onder druk staan en kon moeilijk kansen creëren. 

25

In minuut 25 leken de kansen van MOC wat te keren. Gemekker op de scheidsrechter leidde tot twee keer geel voor een Strandvogels- aanvaller, waardoor MOC bijna driekwart wedstrijd tegen 10 man kwam te staan. Strandvogels zakte meer in en dat leidde tot meer balbezit voor de thuisploeg, maar schoten op doel konden niet worden genoteerd.

42

Strandvogels kon met 10 man nog steeds gemakkelijk counteren, veel beweging voorin zorgde voor de nodige problemen in de MOC verdediging, maar zonder verdere kleerscheuren werd de rust gehaald. 

Weer 4

De tweede helft begon ook met minuut 4. Wellicht dat iemand de Minutenactie nog in het achterhoofd had. Joep Willemsen bleef achter in de kleedkamer en Dave Kroon nam zijn plaats in. Helaas viel er voor MOC geen doelpunt. Sven Benjamins zorgde met een aantal katachtige reddingen dat MOC in de wedstrijd bleef.

Het gevaar moest bij MOC vooral komen van linksbuiten Timothy de Vries. Na een aantal onnavolgbare bewegingen, waarmee hij een stuk of 6 Strandvogels spelers het bos instuurde, kwam de bal via de kluts bij Peter Koper, die al vallend de bal net niet achter de keeper kon krijgen. De Vries miste daarna dé kans op de aansluitingstreffer. Ruim buiten de 16 won De Vries de bal van de keeper, omspeelde nog een verdediger, maar voor open doel schoot hij de bal ruim over van een meter of 20. Julian Veer - gestart als linkshalf - kreeg ook nog een vrije schietkans, maar schoot de bal over de vanger.  

Balverlies na een vrije trap van MOC werd hard afgestraft door Strandvogels met een snelle counter, waardoor MOC tegen een 0-3 achterstand aan keek.

En nog een willekeurige minuut

Dennis Doodeman had inmiddels de geblesseerde Stan Offerhaus vervangen en gelegenheidsrechtsback Nick Koomen en Thomas Groot konden gaan rusten, waarna Kevin Koomen en ondergetekende ook nog minuten konden maken. Zonder op te letten in welke minuut dat nu was. De laatste minuut mag u dus zelf uitkiezen.

MOC begon iets opportunistischer te spelen, en dat leidde tot kleine mogelijkheden, maar een doelpunt zat er helaas niet meer in. Strandvogels geloofde het wel, kwam er nog regelmatig gevaarlijk uit, maar de 0-3 bleek de terechte eindstand.