De Pen: 6 dolblije jochies met een medaille

In de rubriek ‘De Pen’ wordt wekelijks het wel en wee van één van de MOC-ploegen beschreven. Met deze keer: de kampioenen van MOC JO7-1.

Op de foto van links naar rechts zie je 6 kampioenen: Dexter, Ties, Sjoerd, Rowan, Dave en Lucas. Dit zijn ze, de toppers van MOC JO7-1. Stuk voor stuk glunderende koppies. Handen in de lucht, nadat ze zojuist een goudkleurige medaille kregen overhandigd.

4 fasen

We horen je denken: ‘Begin oktober al kampioen? Lekker op tijd!’ Dat zit zo. Het seizoen is voor de jongste categorie voetballers door de KNVB opgedeeld in 4 fasen. 6 weken lang speelde MOC JO7-1 tegen dezelfde tegenstanders: ALC, Zwaagdijk en FC Medemblik.

Verspreid over de maanden augustus, september en oktober werd het een glorieuze zegetocht. Een met louter overwinningen en een karrenvracht aan doelpunten. De grens van 10 doelpunten in een potje van een kwartier werd regelmatig gehaald.

Juichen

Afgelopen zaterdag werden wedstrijd 16, 17 en 18 in de reeks gespeeld. De uitkomst laat zich raden, maar het enthousiasme na een nieuwe treffer was er niet minder om. Armen gespreid - als de vleugels van een vliegtuig - en rennen maar.

Een stand wordt bij JO7 niet bijgehouden, omdat dit het spelplezier zou kunnen beïnvloeden. Maar na 18 gewonnen wedstrijden en een score van 100 procent kan het niet anders: MOC JO7-1 is kampioen. En zo stonden er 6 dolblije jochies op het MOC-veld. Met een medaille. En een zakje chips.