LED-verlichting op trainingsveld maakt MOC klaar voor de toekomst

Voetbalvereniging MOC is klaar voor de toekomst. Afgelopen week zijn de laatste werkzaamheden afgerond aan de nieuwe LED verlichting op het complex. Een nieuwe, belangrijke stap in de verduurzaming van de club.

Het mag duidelijk zijn dat verduurzaming één van de speerpunten is binnen de vereniging. Zo werden eerder al een zonneboiler, zonnepanelen geplaatst en werd de kantine voorzien van LED-verlichting. Niet alleen goed voor onze leefomgeving, maar ook voor de portemonnee van MOC.

Lichtmasten

Nu waren de lichtmasten aan de beurt. De grote lichtmasten waren in de loop van de tijd wat scheef gewaaid. Deze zijn opnieuw rechtop gezet. Dit was voor de mensen van leverancier OVI uit Enschede een zwaar karwei. Graafwerk in de klei en daarna richten met behulp van een dommekracht (een soort hefwerktuig), om de zaak weer opnieuw richten. Het is uiteindelijk prima gelukt.

Alle 64 LED armaturen zijn op 15 meter hoogte zeer nauwkeurig volgens een computerprogramma gericht. Ieder belichten ze hun eigen stukje grond van zo'n 60 vierkante meter.

Bediening

Ook is de bediening van de lichtinstallatie nu in het ballenhok geplaatst. Er kan worden gekozen om het complete trainingsveld schitterend te verlichten, maar er kan ook worden gekozen om deel van het veld te gebruiken. Dit scheelt natuurlijk weer aan energie.

We danken de partijen die deze mooie stap voorwaarts mogelijk hebben gemaakt:

* De Gemeente Medemblik (vergroeningsbijdrage)

* Sasburg Techniek Zwaag

* BOSA-regeling van de overheid

* Vrijwilligers van MOC